Oldalak

2012. április 5., csütörtök

Egyenes ütés

Íme a második "lecke" az egyenes ütés!

Az egyenes ütés a leggyakrabban használt  kéz technika.

Két fajtáját különböztetjük meg. Az első illetve a hátsó kezes ütést.
Ennek a kétfajta ütésnek eltérő szerepe van.

Az első kezes ütést általában az ütő távolság felmérésére illetve az ellenfél támadásának a megállítására és visszatámadásra használjuk.

A hátsó kézzel történő ütésnek az ereje sokkal nagyobb mint az első kezesé mivel ahogy azt látni fogod a teljes testet bele tudod vinni az ütésbe, éppen ezért  a szerepe az ellenfél megrendítése. Tehát akkor használjuk ha jó nagyot akarunk az ellenfélre ütni.

Kivitelezés:



Első kezes egyenes ütés: Küzdőállásból indulunk minta ahogy minden  ütésnél.  Az első lábbal kissé kilépünk majd ráhelyezzük a testsúlyt ezzel egy időben  a kezünket kinyújtjuk egyenesen előre az ellenfél fejét vagy testét célozva. A kilépés végpontja az ütés végpontjával egy időben történjen.


Hátsó kezes egyenes ütés: Küzdőállásból kissé előre lépünk úgy mint az első kezes ütésnél. A lépés elindításakor indul a hátsó kéz is egyenesen előre. Fordítjuk a törzset az ütés irányába. A lépés és az ütés végpontja itt is egybe esik.


Mind két ütésnél a "védekező" kezed (amivel nem ütsz) szorosan zárd a tested mellé, a könyököd ne lógjon ki. Az öklöd legyen az állkapcsod mellett ütés közben hogy védd a fejed. 
  
Gyakorold az első és hátsó kezes egyenes ütést külön-külön. Ha már jól megy akkor kombinálhatod is őket.

Jó gyakorlást!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése